Vliv povrchu na pevnost lepeného spoje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předkládaná diplomová práce je rozdělena do dvou částí. V první části, která je rešeršního charakteru, jsou zpracována tyto témata: teorie lepení, úprava lepených ploch, rozdělení lepidel, použití lepidel v dopravním průmyslu a konstrukce a namáhání lepených spojů. V druhé části této práce je experimentální vyhodnocení vlivu povrchu lepeného materiálu na pevnost lepeného spoje.
This master’s thesis is divided into two parts. In the first part are these topics: bonding theory, treatment of bonding surface, types of adhesives, adhesives in the transportation industry and construction and stress of bonded joints. In the second part of this thesis is experimental evaluation of the effect of surface of material on strength of bonded joint.
Description
Citation
TRHOŇ, V. Vliv povrchu na pevnost lepeného spoje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (předseda) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen) Ing. Evžen Vyplašil, CSc. (člen) prof. Ing. Rudolf Foret, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Diplomant seznámil komisi s experimentální části a závěry diplomové práce. Zodpověděl připomínky a dotazy oponenta. Dotazy komise k DP: Proč se používá tak vysoká tloušťka lepidla? Co je nestabilizovaná ocel? Jaké prvky stablizují vysokolegovanou ocel? Odolnost lepidel proti telotám? Použití aktivátorů při lepení? Lepení a výměna skel automobilů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO