Spojování měděných trubek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce bylo popsat a v praxi vyzkoušet spojování měděných trubek. V teoretické části jsou zmíněny i další materiály používané v rozvodech. V praktické části jsou podrobně posuzovány dvě metody spojování měděných trubek: pájení naměkko a lisování. Obě tyto metody byly prakticky vyzkoušeny při montážích. Práce se rovněž detailně zabývá pracovním postupem při provádění obou typů spojování. Oba typy spojů jsou rovněž posuzovány a vzájemně porovnávány z hlediska ceny, času a náročnosti přípravy.
The aim of this work was description and practice testing of copper pipes joining. The theoretical part refers to other materials used in pipelines. Both methods for joining copper pipes, soldering and pressing, are detailed in the practical part. Both of these methods were tested during assembly. The work also examines in detail the workflow for implementing of both types of joining. Both types of connections are also examined and compared with each other in terms of price, time and intensity of preparing.
Description
Citation
GRMOLEC, L. Spojování měděných trubek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (předseda) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (člen) Ing. Evžen Vyplašil, CSc. (člen) doc. Ing. Ladislav Čelko, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s experimentální částí a závěry diplomové práce. Zodpověděl připomínky a dotazy oponenta. Dotazy komise k DP: Je pájený spoj difúzní? Doporučení pro instalace topení v rodinném domě- omezení ztrát. Hledisko pevnostní a srovnání Alpexu a mědi. Který plyn nelze dopravovat Cu trubkami?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO