Genetické algoritmy a rozvrhování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá problémem rozvrhování výroby pro vstřikolisovnu plastových výrobků v konkrétním provozu. Řešení je založené na heuristických algoritmech, programovacích jazycích C+ + a C#, je postaveno na platformě .NET a LINQ do XML. Přináší srovnání základních heuristických metod s Genetickými algoritmy aplikovaných na problém v dané výrobě. Všechny metody a jejich výsledky jsou porovnány vzhledem k ručně sestaveným plánům.
This work deals with scheduling problem in particular plastic production service. The solution is based on heuristic algorithms, programming languages C + +, C # and is built on the .NET framework and LINQ to XML. It provides the users with comparisons of the heuristic approach with genetic algorithms applied to production problem. All methods results are compared in relation to hand-arranged plans.
Description
Citation
ŠKRABAL, O. Genetické algoritmy a rozvrhování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Dr. Ing. Miroslav Pokorný (předseda) prof. Ing. Ivan Taufer, DrSc. (místopředseda) doc. RNDr. Jindřich Klapka, CSc. (člen) Doc.ing.Lenka Landryová,CSc. (člen) RNDr. Jaroslav Pelikán, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO