Vliv mechanických vlastností cévních protéz na jejich klinické použití

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou cévních protéz. Pojednává se v ní o typech cév, jejich anatomii, fyziologii, patologii a mechanických vlastnostech. Zabývá se rozdělením cévních protéz, popisem jejich mechanických vlastností a jejich praktickým využitím se zaměřením na náhrady umělé. V práci jsem pomocí znalostí PP II vyřešil příklad napojení protézy s cévou pomocí napojení dvou válcových skořepin. Tepna i náhrada byla po spojení zatížena tlakem 16 kPa.
The theme of my bachelor’s thesis is the vascular replacement. I write about the types of blood vessels, their anatomy, physiology, pathology and mechanical characteristics. My thesis contains a part about the types of vascular replacements, I define their mechanical characteristics and I describe how the vascular replacement used in medicine. I study the artificial vascular replacement preferentially. To illustrate the application of the moment theory of cylindrical shells (Course in PP II), I solve the extreme stresses in the connection of a replacement with a vessel having mutually different geometrical and material parameters. The artery and the replacement were under pressure of 16 kPa corresponding to the systolic blood pressure.
Description
Citation
CHOMIČ, D. Vliv mechanických vlastností cévních protéz na jejich klinické použití [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
Ing. Jaroslav Kovařík (předseda) prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lubomír Junek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Florian, CSc. (člen) doc. Ing. Vladimír Fuis, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Luboš Náhlík, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Švancara, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Posluchač běhen 12 minut prezentoval obsah své bakalářské práce a následně odpověděl na všechny otázky a připomínky oponenta i dalších členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO