Využití počítačové grafiky v silnoproudé elektrotechnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci jsou popsány novinky v programu Autodesk Inventor Professional 2008. Popsány jsou také možnosti tvorby výkresové dokumentace v programu Autodesk Inventor. V druhé části práce jsou uvedeny základní informace o programu ANSYS Workbench a je v něm vypočítáno oteplení asynchronního motoru.
The aim of this work is to describe news in Autodesk Inventor Professional 2008. In second part of the work there are described the possibilities of technical drawing in Autodesk Inventor. In third part there is mentioned basic information about ANSYS Workbench. There is thermal simulation of asynchronous motor too.
Description
Citation
BZDUCH, P. Využití počítačové grafiky v silnoproudé elektrotechnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Voženílek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) Ing. Tomáš Nepustil (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vávra, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Student shrnul novinky v programu Autodesk Inventor 2008 a popsal výhody tohoto programu. Popsal funkce pro tvorbu výkresové dokumentace v tomto programu. Popsal vlastnosti a možnosti programu Ansys a shrnul typy analýz, které je možné pomocí tohoto programu řešit. Popsal postup řešení teplotního pole v asynchronním stroji pomocí programu Ansys Workbench. Provedl ukázku vytvořených animací asynchronního motoru a vysvětlil jeho konstrukci. Odpověděl na otázky oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO