Manipulátor nástrojů pro svislý zásobník nástrojů

No Thumbnail Available
Date
Authors
Fiebiger, Radek
ORCID
Advisor
Novotný, Lubomír
Referee
TOSHULIN, Pavel Rumplík,
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je návrh variant, výběr optimální varianty a konstrukční řešení manipulátoru nástrojů pro svislý zásobník nástrojů ke svislému soustruhu řady SKG firmy TOS HULÍN a.s. Součástí je také technická zpráva a ekonomické zhodnocení. Je zde vyřešena základní koncepce, hlavní rozměry, funkční a pevnostní výpočty vybraných částí manipulátoru. Všechny výpočty a postupy jsou v souladu s platnými normami.
The aim of this thesis is to design different variants, choose an optimal one and the constructional solution of a tool manipulator for vertical lathe from SKG line by TOS HULÍN a.s. This thesis also includes technical and economical report. There is a solution of a basic conception, main dimensions, functional calculations and calculations of rigidity of chosen parts of this manipulator. All computations and methods are in accord with valid standards.
Description
Citation
FIEBIGER, R. Manipulátor nástrojů pro svislý zásobník nástrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
doc. Ing. Jiří Němejc, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (místopředseda) Ing. Radek Král, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (člen) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO