Inteligentní prostředí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou inteligentního prostředí. Popisuje jeho základní charakteristiku a požadavky pro jeho realizaci. Pojednává o současném stavu ve vývoji tohoto konceptu a představuje aktuální projekty. Dále se úžeji zaměřuje na téma inteligentních budov. V souvislosti s tím se věnuje tzv. vzorům chování osob v těchto budovách. Pro měření základních vzorů chování lidí jsou diskutovány různé metody a přístupy. Poté se práce zaměřuje na vlastní návrh systému pro počítání osob v kamerovém záznamu, který představuje jeden ze způsobů měření vzorů chování. Na závěr jsou diskutovány možnosti uplatnění takto měřených dat.
Diploma thesis deals with Ambient intelligence issue. Represents its basic characteristic and demands for its realization. Describes actual stadium in this concept development and shows some present projects. Next focuses on Intelligent buildings issue. In connection with this addresses to so-called human behaviour patterns. Various methods of human behaviour patterns measurement are discussed there. Thesis then focuses on people counting system design, which is based on camera record. Such system represents way of human behaviour patterns measurement. Lastly, the using of this way obtained data is discussed.
Description
Citation
ONDRUŠKA, J. Inteligentní prostředí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Stanislav Ďaďo, DrSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO