Moderní CAD systémy v silnoproudé elektrotechnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zaměřuje na stručné shrnutí historie CAD systémů a popisuje novinky, které přináší nová verze programu Autodesk Inventor oproti předešlé verzi. Poté je v pěti krocích popsán postup parametrického modelování v programu Autodesk Inventor od náčrtu až po výsledný 3D model včetně výkresové dokumentace. Důraz je kladen zejména na vysvětlení základních modelovacích funkcí a prostředí v témže programu. Důležitou součástí této práce je i stručné vysvětlení některých pojmů vztahujících se k parametrickému modelování a animace modelu vytvořeného v programu Autodesk Inventor.
This work is focused on the short summary of history CAD systems and there are described the news, which brings the new version of programme Autodesk Inventor compared to the previous one. Then, in five steps there is described the procedure of parametric modelling in the programme Autodesk Inventor, from the sketch to final 3D model, including the drawing documentation. The work put particular emphasis on the explanation the basic modelling functions and environment in the same programme. An important part of this work is also the short explanation of some concepts relating to parametric modelling and animation of the model created in programme Autodesk Inventor.
Description
Citation
STRNAD, K. Moderní CAD systémy v silnoproudé elektrotechnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student obhajoval svoji práci na téma "Moderní CAD systémy v silnoproudé elektrotechnice". V rámci prezentace student popsal možnosti programu Autodesk Inventor. Po obhajobě student odpověděl na otázky oponenta i komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO