Termostat pro biologické experimenty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem termostatu pro biologické experimenty o objemu 2l s požadavkem nastavení rozsahu teplot v rozmezí 20-40 stupňů Celsia a přesností +/- 1 stupeň Celsia. V jednotlivých kapitolách jsou postupně popsány a vysvětleny části návrhu od možných způsobů měření teploty po komplexní řešení. Na výstupu práce prezentuje potřebné výpočty, diskuzi modelovaného výkonu termostatu, schémata zapojení spolu s návrhem DPS a rozpisku součástek. Stejně tak není opomenuta softwarová stránka a možnosti realizace zařízení.
Master's thesis deals with a design of the thermostat for biological experiments considering 2l of volume, with capability of setting up required temperature between 20-40 degree Celsius and related accuracy of measurement +/- 1 degree Celsius. Following chapters are one by one described and properly explained from possible ways of measuring temperature to final implementation. Result of the thesis presents necessarily calculations, discussion of module's performance modeling, schematics together with PCB's design and the list of components. Neither the question of software nor possibilities of realization is neglected.
Description
Citation
ŠTENS, R. Termostat pro biologické experimenty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (předseda) doc. RNDr. Ing. Jiří Šimurda, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Dvořák, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Číp, Ph.D. (člen) MUDr. František Horálek (člen)
Date of acceptance
2010-06-07
Defence
Student prezentoval výsledky své diplomové práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázka oponenta byla zodpovězena. Do diskuze se zapojil Ing. Číp a Ing. Dvořák.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO