Základní kurz svařování metodou 135

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
TOMÁŠ DOLEJSKÝ: Základní kurz svařování metodou 135. Projekt vypracovaný v rámci bakalářského studia oboru strojírenská technologie předkládá návrh pro teoretickou i praktickou část základního kurzu svařování meto-dou 135, v souladu s osnovami České svářečské společnosti. V projektu jsou uvedeny nejnovější, nebo doposud platné normy. V teoretické části je obsaženo nezbytné minimum požadavků pro frekventanty základního kurzu svařování. V kapitole technologie svařování je uvedena praktická část samotného postupu svařování a důležitých zásad pro požadovanou kvalitu-jakost svarových spojů podle dlouholetých zkušeností. V závěru práce je výklad normy ČSN 05 0705, podle které jsou základní kurzy svařování realizovány a je zde uveden postup svařování WPS a návrh zkušebních testů pro složení zkoušky v základním kurzu svařování.
TOMAS DOLEJSKÝ: Welding Basic Course on 135 Technology. The project developed within the framework of the bachelor's study of a branch Engineering technology presents a proposal for a theoretical and a practical parts of the welding basic course with a method 135 in accordance with the curriculum of Czech Welding Society-ANB. The latest norms or up to the present time still valid ones are presented in the project. A theoretical part contains a necessary minimum of requirements for participants of the welding basic course. In the chapter of a welding technology is presented a practical part of this welding process and important principles for a required quality of welded joints according to long-time experience. In a conclusion there is an interpretation of a norm ČSN 05 0705 according to what welding basic courses are realized and a welding process WPS is presented here and a proposal of examining tests for a passing an exam in a welding basic course.
Description
Citation
DOLEJSKÝ, T. Základní kurz svařování metodou 135 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (předseda) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (člen) Ing. Evžen Vyplašil, CSc. (člen) doc. Ing. Ladislav Čelko, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s experimentální částí a závěry diplomové práce. Zodpověděl připomínky a dotazy oponenta. Dotazy komise k DP: Patří zařazení třídy 19 do práce? Jak budeme svařovat materiál Domex 490TM? Co je ocel? Definice. Jak je možné identifikovat chemické složení maeriálu? Co je sloučenina?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO