Automatický systém centrální cirkulace vzduchu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Projekt se zabývá návrhem a realizací zařízení pro ovládání systému centrálního větrání a distribuce vzduchu. Řídící jednotka vyhodnocuje kvalitu vzduchu v obytných místnostech a zajišťuje automatickou výměnu vzduchu. Pro regulaci je použito mikroprocesorové řízení spolu se servopohony klapek a regulací ventilátoru. Projekt je zaměřen na vyhodnocování koncentrace oxidu uhličitého a detekce vzniku požáru v objektu. Řídící jednotka spolupracuje a komunikuje po datové sběrnici s již navrženou ovládací jednotkou teplovodního vytápění. Celý systém je možné připojit pomocí ethernetové sítě k PC a vyhodnocovat tak jeho stav.
Project is target on design and realisation of device for control of central ventilation and air distribution. Control unit evaluates air quality in habitable rooms and assure automatic air change. System is driven by microprocessors and uses electronically controlled valves and ventilator regulation. Project is focused on evaluation of carbon dioxide concentration and detection of fire in rooms. Control unit cooperate and communicate via data bus with already designated control unit of hot water heating. Whole unit can be easing connected to the PC using ethernet.
Description
Citation
NEDOMA, P. Automatický systém centrální cirkulace vzduchu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (předseda) prof. Ing. Daniela Ďuračková, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Student seznámil zkušební komisi s náplní své práce. Zodpověděl otázky: 1) Byly v práci použity nějaké komerčně vyráběné části? 2) Uvažoval jste využití snímače CO2, jako bezpečnostního prvku pro detekci stavu vytápěcího kotle?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO