Hotel s posilovnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je samostatně stojící novostavba hotelu se stravovacím provozem a relaxační zónou zahrnující posilovnu, místnost pro stolní tenis, masáže a solárium. Jednotlivé funkční části jsou dispozičně odděleny a mohou být provozovány nezávisle na sobě. Budova má celkem tři nadzemní podlaží, kde přízemí slouží pro provoz restaurace se zázemím a pro relaxační zónu. Zbývající dvě nadzemní podlaží budou sloužit pro ubytování hostů a nezbytné zázemí. Maximální kapacita části pro ubytování je 59 osob a k jejímu provozu je zapotřebí čtyř zaměstnanců. Restaurace je navržena pro 81 hostů a celkem 7 zaměstnanců. Relaxační část slouží pouze pro ubytované hosty a není přístupná jiným osobám. Budova je založena na základových pasech z prostého betonu a železobetonových základových patkách. Obvodové svislé konstrukce prvního nadzemního podlaží jsou navrženy ze systému ztraceného bednění, veškeré ostatní nosné stěny budou vyzděny z keramických broušených tvárnic kladených na tenkovrstvé lepidlo. Stropní konstrukce jsou řešeny jako sestava z předpjatých dutinových stropních panelů a zastřešení objektu bude provedeno jako plochá vegetační střecha.
The subject of the diploma thesis is new stand-alone hotel with a catering service and a relaxation zone including a fitness room, a table tennis room, massages and a solarium. The individual functional parts are separated and can be operated independently of each other. The Building consists of three floors. The ground floor will serve to run a restaurant with a background and a for relaxation zone, the remaining two floors will be used to accommodate guests and the necessary facilities. The maximum capacity for the accommodation is 59 people and requires four employees to operate it. The restaurant is designed for 81 guests and a total of 7 employees. The relaxation part is for guests only and is not accessible to other people. The structure is based on strip foundations from plain concrete and reinforced concrete foundation footing. Peripheral vertical load-bearing structures of the first above-ground floor are designed from permanent formwork system, all others loadbearing walls will be walled-up from vertically perforated block laid on thin-film adhesive. The floor structures are designed as an assembly of prestressed hollow core slabs. Roofing of the building will be made as a flat vegetation roof.
Description
Citation
VÁŇA, J. Hotel s posilovnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Jaroslav Pospíšil - tajemník, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen, Ing. Michal Požár, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Student Váňa Jan seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Hotel s posilovnou~ reagoval dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO