VODA + MĚSTO AQUADOMOS příběh řeky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Architektonický návrh je situovaný u řeky Svratky poblíž centra města Brna. Navržený objekt se otáčí zády k rušné dopravní komunikaci a otevírá se k řece. Vytváří veřejně přístupné nábřeží. Hmota objektu připomíná vlnu. Objekt naplňuje 3 hlavní funkce - expozici, informace a výzkum. Expozice je založená na fenoménu vody. Informace jsou zastoupené v navržené posluchárně, kavárně a galerii. Výzkum je umístěný v laboratořích a veřejných studovnách.
The architectural proposal is situated by the river Svratka nearby the city center of Brno. The proposed object turns its back to very busy street and opens to the river. It creates a city riverbank which is open to the public. The volume of the object reminds a wave. The object contains three main functions - exposition, information and research. The Exposition is based on the phenomenon of water. The Informations are placed in proposed auditorium, cafe and small gallery. The research is situated in laboratories and public study rooms.
Description
Citation
ŠKAPOVÁ, V. VODA + MĚSTO AQUADOMOS příběh řeky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Milan Nytra (předseda) Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (člen) Ing. arch. Maria Topolčanská, Ph.D. (člen) Ing. arch. Jaromír Walter (člen) doc. Ing. arch. Maxmilian Wittmann, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-05-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO