Vítejte v prodejně budoucnosti.

Abstract
Ve své diplomové práci se zabývám otázkami práce v jednom z největších globálních prodejců na internetu - Amazonu. V roce 2015 otevřel Amazon distribuční centrum v Dobrovízi nedaleko Prahy. Skrze výpověď bývalé zaměstnankyně, jež zde pracovala jako agenturní zaměstnanec, jsem se podrobně seznámila, co znamená pracovat pro nejbohatšího muže světa(2019) - Jeffa Bezose. Podmínky, ve kterých musí zaměstnanci pracovat, jsem se rozhodla demonstrovat platformou AmazonExperience. Ta se skládá z e-shopu, na které prezentuji svá díla, která se tváří jako produkty. Ty těží hlavně ze sloganů firmy, stereotypů práce, zkušeností z běžného provozu a stanovených nebo nepsaných pravidel.
In my diploma work I am dealing with topic of work in one of the world's largest global retailer on the internet - Amazon. In 2015 Amazon opened a new fullfilment centre in Dobrovíz near Prague. Through the statement of one of ex-employee I discovered what it means to work for one of the richest man in the world (2019) - Jeff Bezos. These working conditions I've decided to demonstrate on platform AmazonExperience which consists from e-shop that contains artworks - that apeears as products. They are mostly inspired by company's slogans, stereotypes of work, experiences of Amazon's system and strict or unwritten rules.
Description
Citation
HOANGOVÁ, N. Vítejte v prodejně budoucnosti. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarná tvorba
Comittee
doc. MgA. Luděk Rathouský (předseda) MgA. Vasil Artamonov (člen) MgA. Tomáš Hlavenka (člen) doc. MgA. Barbora Klímová, ArtD. (člen) MgA. Matěj Smetana, Ph.D. (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) MgA. Karolína Kohoutková (člen) prof. akad. soch. Tomáš Ruller (člen) Mgr. Martin Mazanec, Ph.D. (člen) doc. MgA. Jan Šrámek, Ph.D. (člen) Jiří Ptáček (člen) Mgr. Terezie Nekvindová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-05-15
Defence
Studentka na úvod představila svůj projekt, jeho technické aspekty a motivaci k výběru zvoleného tématu. Následovalo přednesení posudků vedoucího a oponenta. Po reakci na posudky byla otevřena diskuze. Na dotaz J. Ptáčka týkající se vztahu webové estetiky vs. estetiky díla studentka reagovala. Na téma zvoleného výrazového jazyka v kontextu současného umění navázal dotazem i M. Mazanec. Autorka dotazy věcně zodpověděla. Po diskuzi byla obhajoba ukončena.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO