2011

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 39
  • Item
    Rozklad černé, technika nedůsledného překládání Světla
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, ) Trnková, Barbora; Klodová, Lenka; Ruller, Tomáš
    K tématu Modlícího se přístroje přicházím jako fotograf, který cítí nutnost ověřovat si jednotlivé aspekty fotografie a její funkce. Víme, že fotografie manipuluje realitu. Můžeme ale říci, že vztah fotografie a reality je veskutečnosti zcela neutrální a že manipulaci způsobujeme svou vlasrtní reinterpretací reality pomocí fotografie. Proměna skutečnosti se ale také může odehrávat jen v samostatném dialogu mezi fotografií a realitou. Může se stát mechanizace vůlí? Umí se modlit modlící mlýnek budhystických mnichů? Modlí se mnich anebo mlýnek? Stačí když tomu mnich věří? Nebo stačí když tomu věříme my, kteří se na mnicha s točícím se mlýnkem díváme? ... Počítače lidí z bodu A "se modlí" modlitby z bodu B. S Tomášem Javůrkem, ve spolupráci s Vladimírem Veselým a Radkem Látem vytváříme nástroj ke hře, která umožňuje stát se součástí znovuartikulování naší skutečnosti na základě revize naší víry.
  • Item
    Ape Boards
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, ) Kvardová, Kateřina; Houf, Václav; Kloss, Jan
    Ape Boards je moje vlastní nově vznikající značka, zabývající se výrobou snowboardů a kiteboardů. Pro tuto věc jsem navrhla výrazný logotyp, který má fungovat jako sjednocující prvek celé značky a jednotlivých designů desek. Webové stránky (www.apeboards.com). A první kolekci snowboardů a kiteboardů, ze kterých jsem 7 kusů nechala vyrobit pro diplomovou práci. Designy neodpovídají 'masovému' chtíči, protože cílem není velká produkce ani propagace, ale vycházejí z toho, co je mi milé. Od minimalismu přes barevné geometrie až po gorily, podle nichž se celá značka jmenuje.
  • Item
    Anonymní figuranti
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, ) Vrága, Martin; Schroter, Anette; Lahoda, Tomáš
    Výchozím konceptem práce bylo vytvoření figurální série velkoformátových pláten v kontextu lipského malířství. Na základě starých rodinných fotografií, které jsou kompozičně modifikovány, vytvářím realitu, která koření ve fotografii a její atmosféře, ale posazením do jiného prostředí a nového kontextu vytváří zcela nový celek.
  • Item
    Mateřství - nový cit
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, ) Rokytová, Kamila; Gabriel, Michal; Klodová, Lenka
  • Item
    "Body Gardening"
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, ) Harmadyová, Ema; Ruller, Tomáš; Klodová, Lenka