2014

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 32
  • Item
    Domáci miláčik
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, ) Gramerová, Zuzana; Klodová, Lenka; Olivová, Kateřina
    Magisterská diplomová práca sa zaoberá hľadaním paralely medzi ľuďmi a zdomácnenými zvieratami. Zobrazuje situácie, v ktorých sa správa človek ako domáci miláčik. Poukazuje na typické postavenie psa v domácnosti, v spoločnosti človeka. Toto správanie však nie je dôstojné a vhodné ako životný štýl pre človeka.
  • Item
    Nebezpečná metoda 19
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, ) Staněk, Jiří; Mikyta, Svätopluk; Kowolowski, František
    Pracuji s fotografiemi bytu Sigmunda Freuda a vytvářím jeho pseudo rekonstrukci. Snažím se pomocí techniky linorytu odkrývat světlo ze záběru černobílých fotografii pořízených ve Vídni roku 1938 dokumentaristou Edmundem Engelmanem. Odkrývám objemy jednotlivých fragmentů, na které ještě světlo dopadá. Odkryté světlo si z jisté melancholie nechávám a uchovávám jej ve sklenicích. Je to pro mne negativ a výsledný linoryt znázorňuje pozitiv. Má na mě vliv atmosféra fotek z knihy Edmunda Engelmana i Longův cyklus Freud Drawings. Jejich atmosféra je pro mě katalyzátorem mého vlastního výtvarného řešení.
  • Item
    Interiérový mobiliář
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, ) Lidmila, Jan; Zdařil, Zdeněk; Juřica, Jaroslav
    Vizuálně jednoduchá kolekce interierového vybavení skládající se z návrhu stolu,svítidla a židle z dubu. Navržená s ohledem na současté estetické a technologické principy. Kolekce je navržená pro konkrétní firmu respektující její technologické vybavení a požadavky.
  • Item
    Mobilní aplikace: kde pracovat mimo kancelář
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, ) Buchtová, Yveta; Macháček, Mikuláš; Cíglerová, Anežka Hrubá
    Narůstá trend práce odkudkoli. Více lidí využívá možnost pracovat z kavárny, čajovny, coworkingového centra a lidé na volné noze se scházejí ve městě se svými klienty. Každý z těchto lidí má na pracovní prostředí vlastní nároky. Mobilní mapová aplikace Flow má usnadnit hledání a poznávání míst vhodných pro práci na dálku, díky komentářům samotných uživatelů.
  • Item
    Cesta do nitra Martina H.
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, ) Helán, Martin; Stratil, Václav; Houser, Milan
    Hlavním cílem mé diplomové práce bylo znovu navázání na svou dřívější individuální tvorbu. Při ztvárnění obrazů jsem vycházel z mého nitra, které se emotivně podílelo na rozhodování o výsledné konstelaci barev. Výsledný cyklus obrazů je zpracován technikou olejomalby s využitím převážně středních formátů. Kompozice obrazů vychází z geometrické abstrakce a čerpají z předchozích děl zvětšováním detailů z vlastních starších maleb. Dílčím cílem práce bylo hledání barevných variací, které svou podstatou vyjadřují různé emoční stavy. V práci se zaměřuji především na hledání harmonických souhra barevných tónů.