Rekonstrukce a dostavba městského pivovaru ve Vyškově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem zájmu bakalářské práce je bývalý biskupský areál pivovaru ve Vyškově. Lokalita je v přímé vazbě na historické centrum. Parcela s velkým potenciálem rozvoje. Návrh vytváří úzké intimní uličky v tradičním pojetí, spojující velké prosluněné plochy zahrad. Vytváří tak kontrastní propojení, které propojuje tradici s úplně novými funkcemi. Uličky zde doplňují chybějící funkce. Dotváří také zázemí ke stávajícím funkcím. Historické dominanty nejsou přístavbou nijak oslabovány. Pozvolné narůstání hmoty vytváří akcenty, kterých se ujímají historicky cenné objekty. Předprostor pivovaru byl vyčištěn od odstavných ploch a byl doplněn zeleným pásem. Parkovací plochy byly navýšeny a přesunuty pryč od přímých pohledů. Celkově se areál otevírá a spojuje celý jihovýchod Vyškova s jihozápadem.
The subject of the bachelor thesis is the former bishop's premises of the brewery in Vyškov. The location is directly linked to the historic center. Plot with great development potential. The design creates narrow, intimate alleys in a traditional concept, linking large sunlit gardens together. It creates a contrasting connection that combines tradition with brand new features. Missing features are complemented by the alleys in this case. It also completes the background behind already existing functions. Historic landmarks are not influenced by the extension. The gradual increase of matter creates accents that historically valuable objects take on. The brewery's pre-space was cleared of parking areas and was completed with a green pass. The parking areas were raised and moved away from the direct sight. Overall, the area opens and connects all of the southeast of Vyškov with the southwest.
Description
Citation
HANDL, D. Rekonstrukce a dostavba městského pivovaru ve Vyškově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. arch. Zdeněk Pospíšil (člen) Ing. arch. Martin Šikula (člen) Ing. arch. Jan Hora (člen)
Date of acceptance
2019-05-20
Defence
Student, v návaznosti na představení problematiky a analytickou část, odprezentoval svou bakalářskou práci, následně byly přečteny posudky vedoucího práce a jejího oponenta včetně otázek. Student fundovaně reagoval na připomínky oponenta a objasnil svůj způsob řešení (virtuální realita, laser game), uvedl zásady navrhování i referenční příklady. Následovaly otázky členů komise a diskuze nad BP. doc. Králová: Provoz a režim v úseku s virtuální realitou. Student pohotově reagoval prof. Chybík: Nesrovnalosti v materiálových skladbách s ohledem na tepelnou techniku, koncept únikových cest. Student shledal, že některé detaily nejsou vyřešeny. arch. Mikšík: Organizace a kapacita parkovacích ploch. Student objasnil. arch. Hora: Finanční stránka a relevantnost pro Vyškov, architektonické detaily. Student objasnil svůj přístup, avšak některá řešení jsou shledána nepříliš optimálními. Předsedkyně komise shledala, že nemá dalších podnětů k doplnění. Student na vyzvání opustil místnost.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO