Bydlení+

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Řešená parcela je situována severovýchodně od centra Brna na ulici Vrbí v blízké návaznosti a napojení na sjezdy budoucího úseku VMO „Karlova“ – v dopravním uzlu, ve kterém se v úzkém okruhu potkávají nadnárodní rychlostní silnice, nadnárodní cyklistická trasa, nedaleké Husovické nádrží a dvě tramvajové smyčky MHD. Projekt na případové studii hybridní stavby, tj. parkovacího domu s bydlením, tematizuje dva klíčové trendy v současném městském plánování: Přechod na automobilismus jako veřejnou službu a bydlení pro „singles“.
The project task is situated north-east of the centre of Brno at a plot aligned with the Vrbí street in near proximity of exits of a future city ring speedway. It is located in the midst of the traffic junction where international motorway meets international cycling route, Husovice train station and two tram end-stops. The project on the case study of hybrid building consisting of parking house and housing, shows exemplary solution for two key trends in contemporary urban planning: Transition towards automotive transport as public service and housing for “singles”.
Description
Citation
PŘIKRYLOVÁ, M. Bydlení+ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Monika Mitášová, Ph.D. (předseda) Ing. et Ing. Petr Hlavsa, Ph.D. (člen) Ing. arch. Tomáš Petermann (člen) MgA. Svatopluk Sládeček (člen) doc. Ing. arch. Jiří Palacký, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-05-20
Defence
Studentka prezentovala svoji práci. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Studentka odpověděla velmi připravěně na otázky oponenta. S jakým typem pohonu počítáte u autonomních automobilů? Vzhledem k velké spotřebě energie, je ve vašem návrhu prostor pro trafostanice? Jaký je princip navrhování bytů? Jaký je konstrukční princip (odůvodnění) diagonálního uspořádání průvlaků? Jak jsou byty orientované ke světovým stranám? Jak je využívaná střecha? Studentka odpověděla velmi dobře na všechny položené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO