Bydlení+

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Zvolená parcela se nachází v Brně Husovicích v bezprostřední blízkosti plánovaného průtahu Velkého Městského Okruhu, jehož výstavba a otevření bude znamenat rekalibraci ekonomických, společenských a urbanistických vztahů v území. Projekt reflektuje pravděpodobné změny, které dokončením a zkapacitněním VMO v oblasti v blízké budoucnosti nastanou. Spíše než možné negativní dopady se snaží hledat potenciál v provázání "globálního" rozměru dálniční infrastruktury a "lokálního" charakteru Husovic. Na pozemku navrhuji hybridní stavbu, jež v sobě spojuje parkovací dům, hotel a bydlení - netypické provázaní funkcí, které díky vzájemné koexistenci umožňují řešit a ekonomicky využívat jinak velmi problematickou parcelu.
In my thesis I had focused on the future development of an area which will be imminently affected by the construction of a new city highway. Based on the research, which I have made in the first weeks, I am designing a mixture of functions: a hotel, parking house and dwellings. By combining those divergent functions together I came up with a solution for such a problematic site.
Description
Citation
TRUNCOVÁ, E. Bydlení+ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Monika Mitášová, Ph.D. (předseda) Ing. et Ing. Petr Hlavsa, Ph.D. (člen) Ing. arch. Tomáš Petermann (člen) MgA. Svatopluk Sládeček (člen) doc. Ing. arch. Jiří Palacký, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-05-20
Defence
Studentka prezentovala svou práci. Byly přečteny posudky oponenta a vedoucího práce. Studentka prezentovala odpověď na otázky oponenta. Jak funguje provoz v okolí bazénu? Je prostor tubusu zastřešen? Proč se v objektu nachází velké množství schodů a úrovní? Jaký je princip tvoření dispozic a figury domu? Vyplívá z organizace domu formu? Kdo je pro Vás inspirativní figurou současného architektonického uvažovaní? Vedou do podzemního podlaží okna? Jak je řešeno odvětrávání? Jak je řešeno osvětlení tubusu? Osvětlete prosím název projektu? Jak je kompozičně umístěn tubus? Studentka odpověděla velmi dobře na všechny položené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO