TRANSFORMACE POSTINDUSTRIÁLNÍHO AREÁLU MODETA JIHLAVA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Tato práce se zabývá transformací stávajícího areálu bývalé textilní továrny Modeta v Jihlavě.Řeší také její širší vztahy, dostupnost a začlenění do urbanistické struktury města. Cílem práce je vytvořit multifunkční objekt, který využije místního potenciálu a stane se důležitou společenskou součástí Jihlavy. Návrh je rozdělen do dvou etap, které odráží aktuální požadavky města. První etapa řeší koncepčně areál v současném stavu bez větších stavebních zásahů a využívá stávající prostory. Druhá etapa se zabývá podrobným návrhem multifunkčního objektu a urbanistickým řešením zmíněné lokality s návazností na areál zoo.
This thesis focuses on the transformation of the existing area of the former textile factory Modeta in Jihlava.It also addresses its broader relationships, accessibility and integration into the city’s urban structure. The aim of this work is to create a multifunctional object which will use its local potential and become an important social part of Jihlava. The proposal is divided into two stages that reflect the city’s current requirements. The first stage solves the concept of the existing area in its current state without major construction interventions while using its existing premises. The second stage proposes a detailed design of the multifunctional precinct and an urban solution of the discussed site with a connection to the zoo grounds.
Description
Citation
LEZNAROVÁ, K. TRANSFORMACE POSTINDUSTRIÁLNÍHO AREÁLU MODETA JIHLAVA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Radek Suchánek, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Ondřej Chybík (člen) Ing. arch. Tereza Kafková (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. Radek Toman, Ph.D. (člen) Ing. arch. Ing. Jiří Vítek (člen)
Date of acceptance
2019-05-20
Defence
Studentka prezentuje bakalářskou práci. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Byly přečteny otázky od oponenta. Studentka odpověděla uspokojivě. Začíná diskuze poroty a jsou pokládány otázky: -otázka na větrání restaurace -otázka na konstrukci – dřevostavbu -otázka na koncept – povrchy fasád -otázka konstrukci zkosení -otázka na vstupy -otázka na ubytování -otázka na zimní zahradu Studentka odpověděla dostatečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO