TRANSFORMACE POSTINDUSTRIÁLNÍHO AREÁLU MODETA JIHLAVA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Bakalářská práce se zabývá transformací postindustriálního areálu Modeta Jihlava, který by měl po skončení nájemní smlouvy společnosti sloužit jako centrum pro veřejnost. Cílem práce je navrhnout fungující areál s takovými službami, které by přilákaly další návštěvníky i do Stříbrného údolí, ve kterém se komplex nachází. V návrhu je brán ohled na doporučení města týkající se využití areálu, které vychází například z průzkumů návštěvnosti. Areál je dle konceptu očištěn o nevyužívané objekty, díky čemuž vznikl prostor pro lepší rozvoj a výstavbu nových budov, které lépe reagují na určený program. Součástí je ideový návrh přesunu hlavního vstupu do zoologické zahrady společně s vytvořením reprezentativního veřejného prostoru.
Bachelor project deals with the transformation of post-industrial complex Modeta Jihlava, which should be something as public center after the end of the rental agreement of the company Modeta Style.The goal si to design a functioning area with such services and activities that would attract other visitors to Stříbrné údolí where the complex is located. The proposal takes into account the city's recommendations regarding the use of the site, which is based, for example, on surveys of number of visits According to the concept, the area is cleared of unused buildings. The newly created space is better for the development and construction of new buildings that respond better to the intended program. Project also includes the idea of relocation the ZOO’s main entrance next to factory buildings and creation of representative public space near the embankment of the river Jihlávka.
Description
Citation
SLÁMOVÁ, N. TRANSFORMACE POSTINDUSTRIÁLNÍHO AREÁLU MODETA JIHLAVA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Radek Suchánek, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Ondřej Chybík (člen) Ing. arch. Tereza Kafková (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. Radek Toman, Ph.D. (člen) Ing. arch. Ing. Jiří Vítek (člen)
Date of acceptance
2019-05-20
Defence
Studentka prezentovala bakalářskou práci. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Byly přečteny otázky od oponenta. Studentka odpověděla dostatečně. Začala diskuze s porotou a kladeny otázky na: -otázka na vstup ZOO -otázka na veřejné WC -otázka na monumentální schodiště -otázka na materialitu a fasády -otázka na kanceláře Studentka odpověděla uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO