TRANSFORMACE POSTINDUSTRIÁLNÍHO AREÁLU MODETA JIHLAVA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Urbanistická a architektonická studie řešená v rámci bakalářské práce je zaměřena na transformaci bývalé textilní továrny Modeta na multifunkční areál v těsné blízkosti jihlavské zoologické zahrady a v návaznosti na centrum města. Areál továrny je situován ve středu tzv. Stříbrného údolí podél řeky Jihlávky. Urbanistická studie se zaměřuje na začlenění areálu do struktury města, jeho celkové zpřístupnění a vytvoření nových vazeb areálu na město s neopominutelnou úvahou nad mírou budoucí provázanosti areálu Modety s prostorem zoologické zahrady. Architektonická studie se pak zaměřuje na definování nového stavebního programu, který objekt bývalé textilní továrny s aktuálně nevyužitým potenciálem přetváří na společenské multifunkční centrum pro návštěvníky Jihlavy, ale s ohledem na zamýšlený koncept poskytne různorodé využití i místním obyvatelům. V díle se neopomíjí ani úprava venkovního prostranství a zakomponování nových prvků vně areálu pro povznesení významu a kvality celé lokality Stříbrného údolí.
The city-planning and architectural study of the bachelor thesis is focused on the transformation of the former Modeta textile factory into a multifunctional complex in connection with the city center. The factory is situated in the middle of the Silver Valley on the bank of Jihlávka River in close proximity to the Jihlava Zoo. The thesis focuses on integrating the complex into the city's structure, making it more accessible and creating new links to the other parts of the city with a reflection on the future interconnection of the Modeta complex with the zoo. The thesis covers defining a new building plan that transforms the former textile factory building with unused potential into a social multifunctional center providing diverse possibilities how to spend time there and making the place interesting for visitors and local residents as well. The study also includes the adaptation of the outdoor space and the incorporation of new outside elements for enhance the importance and quality of the entire Silver Valley area.
Description
Citation
TRLICOVÁ, M. TRANSFORMACE POSTINDUSTRIÁLNÍHO AREÁLU MODETA JIHLAVA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Radek Suchánek, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Ondřej Chybík (člen) Ing. arch. Tereza Kafková (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. Radek Toman, Ph.D. (člen) Ing. arch. Ing. Jiří Vítek (člen)
Date of acceptance
2019-05-20
Defence
Studentka odprezentovala bakalářskou práci. Byly přečteny posudky vedoucího a oponenta. Byly položeny otázky od oponenta. Studentka odpověděla dostatečně. Začala diskuze s porotou, pokládají otázky na: -ekonomiku provozu -otázka na vstupy do objektu/ZOO -otázka na podzemní parkování -otázka na napojení na město -otázka na dílny a veřejné WC Studentka odpověděla uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO