TRANSFORMACE POSTINDUSTRIÁLNÍHO AREÁLU MODETA JIHLAVA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem bakalářské práce je urbanistická a architektonická studie na téma transformace bývalé textilní továrny na polyfunkční areál v těsné blízkosti jihlavské zoo a v návaznosti na centrum města. Úkolem studie je najít vhodné využití objektu nacházejícího se ve městě Jihlava v sousedství zoologické zahrady v rámci tzv. Stříbrného údolí podél říčky Jihlávky. Urbanistická studie se zaměřuje na začlenění areálu do struktury města, jeho celkové zpřístupnění, zkvalitnění a vytvoření nových vazeb areálu vzhledem k městu a především k lokalitě Stříbrného údolí a areálu zoo. Architektonická studie se zaměřuje na definování nového stavebního programu objektu Modety na polyfunkční společenské centrum pro návštěvníky Jihlavy, ale také pro místní obyvatele. Rekonstrukce respektuje hmotu areálu, je využito jednoduchých materiálů jako je sklo, beton a kov.
The subject of this bachelor thesis is an urban and architectural study of the transformation of the post-industrial area of Modeta Jihlava into a multifunctional complex in close proximity to the Jihlava Zoo and in connection with the city center. The aim of the urban study is to find a suitable use of the building located in the town of Jihlava. The urban study focuses on integrating the complex into the city's structure, making it more accessible and creating new links between the city and the post-industrial area. The architectural study focuses on defining the new building program of the Modeta for a multifunctional social center for visitors to Jihlava, but also for local residents. Reconstruction respects the character of the complex, using simple materials such as glass, concrete and metal.
Description
Citation
ZÁDĚROVÁ, L. TRANSFORMACE POSTINDUSTRIÁLNÍHO AREÁLU MODETA JIHLAVA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Radek Suchánek, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Ondřej Chybík (člen) Ing. arch. Tereza Kafková (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. Radek Toman, Ph.D. (člen) Ing. arch. Ing. Jiří Vítek (člen)
Date of acceptance
2019-05-20
Defence
Studentka přednesla prezentaci bakalářské práce. Byly přečteny posudky oponenta a vedoucího práce. Byly položeny otázky od oponenta. Studentka odpověděla dostatečně. Začala diskuze s porotou a jsou kladeny otázky: -otázka na petting house -otázka na řešení veřejných prostor -otázka na neadekvátnost vstupu -otázka na hostel -otázka na lobby a adekvátnost. Studentka odpověděla na dotazy uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO