Architektura a umění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
V bakalářské práci jsem se zabývala návrhem nové městské galerie v Litomyšli. Součástí práce byla i počáteční analýza města a vybrání vhodné parcely. V případě mého návrhu se parcela nachází na křižovatkách ulic Havlíčkova, Zahájská a A.Tomíčka při severním okraji městského jádra. Mým cílem bylo navrhnout nové sídlo městské galerie, které podpoří neformální a městskou atmosféru. Galerie tak slouží nejen jako významná kulturní instituce ale i jako místo setkávání a místo kde se prolíná uzavřený galerijní svět s každodenním životem. Toho je docíleno kombinací galerie s malým bytovým domem a záměrného prolnutí různých galerijních a negalerijních provozů.
For my bachelor thesis I was designing a new city gallery in Litomyšl. Part of my work was to analyze the city and find a suitable plot. In my case, this plot is between streets Havlíčkova, Zahájská and A.Tomíčka and it is located by the northen part of the very city centre. My goal was to design a new building for the gallery which supports informal and urban atmosphere. That way the gallery is not just an important cultural institution but it serves also as a meeting place. It is a place where everyday life merges with the gallery life. This is due to the combination of the gallery and a small apartement building and due to intentional merge of gallery and non-gallery working space.
Description
Citation
ZÁDRAPOVÁ, L. Architektura a umění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Jiří Žid (předseda) doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D. (člen) Ing. arch. Filip Landa (člen) Ing. arch. Barbora Ponešová, Ph.D. (člen) Img. arch Václav Štojdl (člen) Ing. arch. Petr Hýl (člen)
Date of acceptance
2019-05-20
Defence
- prezentaci návrhu předcházela dřívější společná prezentace analýzy místa (více studentů mělo společné zadání), - představení studenta, - prezentace práce, - přečtení posudků, - uspokojivá reakce na podněty od oponenta, - během diskuze student uspokojivě reagoval, řešila se tato témata: výběr parcely, odůvodnění výběru řešení fasády - množství materiálů vzhled budovy – množství motivů orientace pomocných provozů směrem do ulice a s tím související fasádní řešení fasády bez členění umístění vstupu do galerie, atraktivita vstupu kapacity stavebního programu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO