Město ve městě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Riešená lokalita sa nachádza severovýchodne od historického centra mesta Brna v mestskej časti Brno-sever.Hlavnou dominantou lokality je rozvoľnená zástavba areálu detskej nemocnice. Jedinečnosť tohto miesta spočíva taktiež v náväznosti na historické censtrum mesta, výhľad na hrad Špilberk a zároveň v možnosti rekreácie a príjemného bývania. Je dôležité naviazať na zastavanú štruktúru mestskej časti a zároveň prispôsobiť ulicu požiadavkám dnešného mesta. Preto je cieľom práce zvýšiť atraktivitu lokality a umožniť tak obyvateľom príjemné prostredie pre bývanie a pre život v meste.
The planning area is situated north-east from the historical centre of the city of Brno in the district Brno-north. The main dominant of the site is a loosely built-up area of The Children's Hospital. The uniqueness of this place is also related to the city’s historical centre, the view of the Špilberk Castle as well as the possibility of recreation and comfortable living. It is important to link it up with the built-up structure of the city district while adapting the street to the requirements of today's city. Therefore, the aim of the work is to increase the attractiveness of the area and thus enable the inhabitants to enjoy a pleasant environment for living and a city life.
Description
Citation
MOKRÁŠOVÁ, N. Město ve městě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Zdeněk Hirnšál (předseda) doc. Ing. Miloslav Meixner, CSc. (člen) Ing. arch. Lenka Kropšová (člen) Ing. arch. Jiří Marek (člen) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) Ing. arch. Jaroslav Sedlák (člen)
Date of acceptance
2019-05-20
Defence
Byly přečteny posudky BP a komise byla seznámená s výsledky ústních zkoušek. Studentka prezentovala BP, v závěru prezentace zodpověděla dotazy oponenta a dotazy komise (upřesnění detailů návrhu). Následovala diskuze nad projektem – výškové poměry v území, přechod terénu ve vnitrobloku, využití prostor ve vnitrobloku. Položené dotazy: - parametry pasáže, její využití (zodpovězeno) - parkování pro návštěvníky (zodpovězeno) Následovala diskuze nad projektem - dimenzování technické části a zázemí a jejich umístění, využití pasáže
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO