Město ve městě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Predmetom bakalárskej práce bolo navrhnúť riešenie mikrourbanizmu v meststkej časti Brno- sever, ktorá sa rozprestiera v tesnej blízkosti centra Brna. Riešené územie je vymedzené ulicami Milady Horákové, Francouzské a Černopolní a tvorí ho nedefinovaný mestský blok s prevažujúcou funkciou bývania a s ďalšími funkčnými plochami, pre ktoré je rozvoj tohto inak atraktívneho územia značne obmedzený. Cieľom práce je návrh zlepšenia využitia územia, ktoré je v súčasnosti zadefinované ako mestská zeleň ale údržba na ňom nie je vykonávaná a svojím charakterom vyvoláva negatívne emócie okoloidúcich a obyvateľov. Táto lokalita má potenciál využitia pre bývanie z hľadiska mestskej štruktúry a mohla by profitovať z tesnej blízkosti centra, dobrej pešej dostupnosti z Moravského náměstí , a vybavenosti v okolí. Funkciou komerčných priestorov a bytových jednotiek by dosiahol tento objekt oživenie lokality.
The subject of the bachelor thesis was to propose a solution of microurbanism in the urban part of Brno-north, which is situated close to the center of Brno. The solved area is defined by the streets Milady Horákové, Francouzská and Černopolní and it is an undefined urban block with prevailing function of housing and other functional areas, for which the development of this otherwise attractive territory is considerably limited. The aim of the thesis is to suggest improvement of land use, which is currently defined as urban greenery, but maintenance is not carried out on it and its character evokes negative emotions of passers-by and inhabitants. This site has the potential to use for housing in terms of urban structure and could benefit from close proximity to the center, good pedestrian access from Moravian Square, and amenities nearby. The function of commercial premises and housing units would be to bring the site to life.
Description
Citation
LAMAČKOVÁ, Z. Město ve městě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
MgA. Svatopluk Sládeček (předseda) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) Ing. arch. Roman Gale (člen) Ing. arch. David Průša (člen) Ing. arch. Zdeněk Eichler (člen) Ing. arch. Petra Žalmanová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-05-21
Defence
- studentka navazuje na prezentaci společné části, představena bakalářská práce - byly přečteny posudky vedoucího a oponenta bakalářské práce - studentka reagovala na dotazy posudku oponenta bakalářské práce uspokojivě - zahájena diskuze s dotazy členů komise: o dotaz na počet bytů, počet vertikálních komunikací a jejich umístění o řešení polykarbonátu na fasádě, technické dotazy o dotaz k formě a pojetí teras o dotaz k energetické účinnosti fasády o dotaz k řešení parteru - dotazy komise byly odpovězeny uspokojivě
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO