Město ve městě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
V současné době není mnoho volných stavebních pozemků v těsné blízkosti středu města, a proto je nutné, aby město vyhledávalo taková místa a prověřovalo jejich možné využití. Bakalářská práce se zabývá takovou „nevyužitou“ plochou v území vymezeném třemi ulicemi - ze severu ulicí Milady Horákové, z jihu ulicí Francouzkou a z východu ulicí Černopolní. Každá z těchto ulic má odlišný charakter, nejvíce odlišná je ulice Milady Horákové, která má i přes svou současnou podobu potenciál i parametry k tomu být městskou třídou. Vlastní architektonický návrh se zabývá parcelou na nároží ulic Francouzská a Milady Horákové, a navazuje tak na analytickou část, která určila vhodnou strategii pro rozvoj místa návrhem regulačního plánu.
At present times, there are not many unutilized building sites near the city center, therefore it is necessary for the city to seek out such sites and prove their possible use. The bachelor thesis deals with such "unused" site in the area defined by three streets - from the north by Milady Horákové street, from the south by Francouzká street and from the east by Černopolní street. Each of these streets has a different character, the most different is Milady Horákové Street, which, despite its current form, has the potential and parameters to be an boulevard. The architectural design itself deals with the plot on the corner of Francouzská and Milady Horákové streets, and thus it follows the analytical part which came up with a suitable strategy for the development of this site by proposing a master plan.
Description
Citation
ROZSYPAL, P. Město ve městě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
MgA. Svatopluk Sládeček (předseda) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) Ing. arch. Roman Gale (člen) Ing. arch. David Průša (člen) Ing. arch. Zdeněk Eichler (člen) Ing. arch. Petra Žalmanová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-05-21
Defence
- student navazuje na prezentaci společné části, představena bakalářská práce - byly přečteny posudky vedoucího a oponenta bakalářské práce - student reagoval na dotaz posudku oponenta bakalářské práce uspokojivě - zahájena diskuze s dotazy členů komise: o vyzdvižen silný koncept řešení o dotaz k hloubce výkopových prací o dotaz k volbě materiálů fasády o diskuze k prezentovanému detailu - dotazy komise byly odpovězeny uspokojivě
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO