Městská knihovna Frýdek-Místek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Knihovna je stavba, která by neměla být opomíjena. V dnešní době je těžké se zastavit a mít kolem sebe klid. Tato veřejná instituce nám jej může nabídnout jako žádná jiná. Není to ale jen o čtení knih - může spojovat mnoho funkcí, od čtení knih, přes poslouchání hudby až po společenské akce. Právě takovou stavbou má být navržená knihovna pro Frýdek – Místek, protože město pro tuto instituci dnes nemá žádné vhodné prostory. Stavba je navržena na parcele v centru Místku a momentálně zastává funkci parkoviště. Tato bakalářská práce se zabývá návrhem knihovny, která tvoří novou dominantu města a je zároveň s navrženým okolím dalším společenským centrem, kde mohou obyvatelé trávit čas svůj volný čas.
A library is a building that should not be forgotten. Currently, it is tough just to stop and have the calm around ourselves. This public institution may give us that as no other one around. It is not only about reading books, but the library may offer a lot of another possibilities from reading books through listening to music up to social events. Thus, this library is supposed to be oriented exactly like that for the city of Frýdek – Místek, since the city is not having any suitable premises for the institution nowadays. The building is designed in the park lot of the city centre of Místek. This bachelor thesis deals with a design for the library that is creating a new dominant building of the city as well as, together with given surroundings, another social centre where citizens can spend their leisure time.
Description
Citation
BUČKOVÁ, A. Městská knihovna Frýdek-Místek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Jiljí Šindlar, CSc. (předseda) doc. Ing. arch. Maxmilian Wittmann, Ph.D. (člen) Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. (člen) Ing. arch. Petra Matoušková (člen) Ing. arch. Luboš Františák, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen)
Date of acceptance
2019-05-21
Defence
- studentka představila projekt BP - byly přečteny posudky a studentka odpověděla na dotaz oponenta - arch. Františák se dotazuje na situaci a dopravní řešení - studentka odpověděla uspokojivě - Ing. Mikeš se zeptal na materiálové řešení arch. detailu a navrhnul přehodnocení - arch. Boleslavská komentuje nešťastnou orientaci amfiteátru - doc. Wittmann komentuje dopravní situaci - prof. Šindlar se doptává na konstrukci fasády a konstrukce schodišť - arch. Matoušková celkově oceňuje koncept knihovny a doporučuje sladit infografiku knihovny - následuje rozvolněná diskuze - studentka obhájila
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO