Účinnost chemických reakcí probíhajících na membránovém reaktoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na účinnost chemických reakcí probíhajících na membránovém reaktoru neboli kontaktoru. Teoretická část obsahuje základní nahlédnutí do teorií potřebných k pochopení chemicko – fyzikálních dějů na membránových kontaktorech. Dále je teoretická část literární rešerší na moderní technologie membránových kontaktorů, včetně příkladů jejich využití. Experimentální část se skládá z popisu použitého membránového kontaktoru, metodiky měření a datového výstup z měření. Výsledky jsou dále diskutovány a rozvedeny do širšího měřítka směrem k možnostem využití v technologické praxi.
This bachelor’s thesis focuses on the efficiency of reactions happening on the membrane reactor or also known as a contactor. The theoretical part contains basic insight into the theories needed to understand chemically physical phenomena on membrane contactors. Furthermore, the theoretical part serves as a recherche for modern membrane contactor technologies, including the examples of their usage. The practical part consists of a description of the membrane contactor that is used, the methodology of the measuring and the measured data output. Afterwards, the results are being talked over and developed further to the possible use in the current technologies.
Description
Citation
LIMAN, M. Účinnost chemických reakcí probíhajících na membránovém reaktoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
Comittee
doc. Ing. František Šoukal, Ph.D. (předseda) prof. RNDr. Josef Jančář, CSc. (člen) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) prof. Ing. Petr Ptáček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Svěrák, CSc. (člen) doc. Ing. Lucy Vojtová, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Tvrdík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
1. Student seznámil členy komise s teoretickými základy a cíli své bakalářské práce a velmi přehledně přednesl výsledky, kterých dosáhl v experimentální části.2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci.3. Student akceptoval všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděl v plné šíři.4. Diskuse: Členové komise vznesly několik přípomínek a otázek k práci. Student výborně reagoval na všechny připomínky a otázky vzešlé z diskuze a prokázal výbornou orientaci v daném tématu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO