Příprava a charakterizace objemového materiálu z prášků Mg a HAp

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na přípravu a charakterizaci objemového materiálu z práškové směsi Mg a HAp lisováním za tepla. U připravených materiálů byl zkoumán vliv množství HAp v matrici Mg na výslednou strukturu vzorku a fyzikálně mechanické vlastnosti. Průběžné výsledky práce byly použity pro zpětnou vazbu při následné optimalizaci jednotlivých parametrů procesu přípravy objemového materiálu.
Bachelor thesis is focused on preparation and charakterization of bulk material from the powder mixture of Mg and HAp by hot pressing. In the prepared materials were investigated the influence of the quantity of HAp in the Mg matrix on the structure and physical-mechanical properties. The results of the work were continuously used for feedback in the subsequent optimization of individual parameters of the bulk material preparation process.
Description
Citation
KVAPILOVÁ, V. Příprava a charakterizace objemového materiálu z prášků Mg a HAp [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
Comittee
doc. Ing. František Šoukal, Ph.D. (předseda) prof. RNDr. Josef Jančář, CSc. (člen) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) prof. Ing. Petr Ptáček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Svěrák, CSc. (člen) doc. Ing. Lucy Vojtová, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Tvrdík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
1. Studentka seznámila členy komise s teoretickými základy a cíli své bakalářské práce a velmi přehledně přednesla výsledky, kterých dosáhla v experimentální části.2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci.3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři.4. Diskuse: Členové komise vznesly několik přípomínek a otázek k práci. Studentka výborně reagovala na všechny připomínky a otázky vzešlé z diskuze a prokázala výbornou orientaci v daném tématu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO