Interaktivní webové aplikace pro podporu výuky zpracování signálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou zpracování jednorozměrných signálů. V rámci práce bylo vytvořeno pět interaktivních webových aplikací, naprogramovaných v JavaScriptu, které mají sloužit pro podporu výuky. Jedná se o aplety, které se týkají následujících témat: převzorkování diskrétního signálu v poměru racionálního čísla, střední a efektivní hodnota signálu, diskrétní lineární a kruhová konvoluce v 1D a diskrétní křížová korelace. V práci je ke každému tématu věnován teoretický úvod, popis implementace a uživatelského rozhraní vytvořených aplikací. Dále je v práci uveden komentář k vývoji a testování apletů.
The bachelor thesis deals with the topic of processing one-dimensional signals. Five interactive web applications have been created in JavaScript to support teaching. These are applets that relate to the following topics: rational number resampling of the discrete signal, mean and root mean square signal values, discrete linear and circular convolution in 1D, and discrete cross correlation. The thesis introduces each topic by a theoretical foreword, followed by description of implementation and user interface of the created applications and further there is a commentary on the development and testing of applets.
Description
Citation
MAŠEK, P. Interaktivní webové aplikace pro podporu výuky zpracování signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. Milan Čučka (člen) Ing. Ján Mucha, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: Dokažte vztah (4.4). Na str. 19 píšete, že efektivní hodnota je ZPRAVIDLA vyšší nebo rovna než střední hodnota. U tohoto tvrzení nemáte citaci. Prosím dohledejte (či odvoďte) jak to skutečně je a prezentujte. Otázky komise: Pro jaký předmět je zamýšlené nasazení vytvořených apletů? Z jakého důvodu jste se rozhodl využít JavaScript pro tvorbu apletů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO