Analýza a implementace metod pro měření charakteristik lineárních a nelineárních systémů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá metodami měření charakteristik lineárních a nelineárních systémů. Aplikace vytvořená v jazyce Python provádí u lineárních systémů měření impulsní a kmitočtové charakteristiky. U nelineárních systémů zjišťuje hodnotu celkového harmonického zkreslení THD. Aplikace umožňuje měřit externí zvuková zařízení připojená pomocí ASIO zvukového rozhraní.
This work deals with methods of measuring characteristics of linear and nonlinear systems. The application created in Python language performs pulse and frequency response measurements on linear systems. For nonlinear systems, it determines the total value of harmonic distortion THD. The application allows to measure external audio devices connected via ASIO audio interface.
Description
Citation
TICHÁ, J. Analýza a implementace metod pro měření charakteristik lineárních a nelineárních systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vlastimil Člupek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Pokorný (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: Jaké jsou spektrální vlastnosti Diracova impulsu, Heavisideovy funkce a bílého šumu? Jaký je vliv fázového zkreslení nelineárních systémů na součet vstupního a výstupního signálu (tzv. signal blend)? -studentka dostatečně odpověděla na položené otázky. Otázky členů komise: Jakou knihovnu jste použila pro grafické rozhraní v rámci použití jazyka Python? -studentka odpověděla na položenou otázku. Vysvětlete pojem amplituda a spektrum. -studentka odpovídala na otázku s obtížemi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO