Zabezpečená, spolehlivá a adaptivní síť s použitím prvků Cisco

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá navržením zabezpečené, spolehlivé a adaptivní sítě s použitím síťových zařízení od firmy Cisco. Práce obsahuje návrh sítě s popisem jednotlivých technologií, které byly při návrhu použity pro splnění požadavků na bezpečnost, spolehlivost a adaptivitu. V poslední kapitole práce jsou popsány často se vyskytující síťové útoky spolu s popisem jejich provedení a následné implementace obrany proti nim.
This bachelor thesis deals with design of secure, reliable and adaptive network using Cisco network devices. Thesis includes design of a network with description of each individual technology, that were used in the design to meet requirements for safety, reliability and adaptivity. The last chapter describes frequently occuring network attacks along with a description of their execution followed by implementation of defense against them.
Description
Citation
LEFLER, P. Zabezpečená, spolehlivá a adaptivní síť s použitím prvků Cisco [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vlastimil Člupek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Pokorný (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: Při realizaci útoku typu „DHCP starvation“ popisujete, že DHCP server odpovídal se znatelným zpožděním. Toto zpoždění umožňuje útočníkovi použít vlastní DHCP server pro přidělování síťové adresy koncovým stanicím. O jakou hodnotu zpoždění se jednalo a jakou hodnotu odhadujete za mezní, aby mohl útočník použít vlastní DHCP server? -student odpověděl na položenou otázku v plném rozsahu. Otázka členů komise: Vysvětle pojem TTL, který se vyskytuje na přiloženém snímku z programu WireShark. -student zmiňovaný pojem detailně popsal.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO