Návrh a realizace akustických úprav prostoru pro hudební produkci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zaměřuje na akustické vlastnosti prostoru určeného k hudební produkci a reprodukci. Věnuje se postupům, které se používají při zjišťování akustických parametrů místnosti včetně virtuální modelace a simulace akustických vlastností daného prostoru. Následovně jsou navrženy různé typy akustických prvků, sestrojených tak, aby došlo ke zlepšení situace v určitých frekvenčních pásmech, a které by měly vylepšit kvalitu poslechu v problémovém prostoru. Na konec je provedena jejich konstrukce a jejich funkčnost je ověřena opětovným změřením akustických vlastností.
Subject of this thesis are acoustical properties of space which is used for musical production and reproduction. It covers procedures, which are used for finding out acoustical parameters of chosen space, including virtual modeling and software simulation. Next, there are calculations and design of acoustical elements, which should help to improve quality of music listening. At the end those elements are created and applicated with their functionality verified by measuring acoustical properties
Description
Citation
SKVARIL, Š. Návrh a realizace akustických úprav prostoru pro hudební produkci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (předseda) doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) MgA. Pavel Kunčar (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázka od oponenta: Prezentujte fotodokumentaci provedených fyzických úprav daného prostoru. - Student prezentoval fotodokumentaci ve své prezentaci. Otázky od komise: Pátral jste po rozdílu mezi simulací a reálným měřením? - Student odpověděl na otázku. Naměřil jste index srozumitelnosti v novém prostředí? - Student odpověděl na otázku. Jak jste navrhnul a vyrobil absorbery? - Student odpověděl na otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO