Kontrolér pro laserovou diodu s možností analogové modulace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem kontroléru pro laserovou diodu s možností analogové modulace. Základní parametry (proud, napětí, teplota a optický výkon) laserové diody se zobrazují na alfanumerickém LCD displeji s řadičem SPLC780. Srdcem celé práce je laserový driver MLD203CHB. Ovládání je realizováno pomocí tlačítek, které budou nastavovat digitální potenciometr. Kontrolér je řízený pomocí mikrokontroléru ATMEGA328P. Teplota se snímá pomocí analogového čidla TMP36. Chlazení laserové diody je realizováno pomocí peltierova článku řízeného mikrokontrolérem
The Bachelor thesis deals with a design of the controller for a laser diode with the possibility of analog modulation. The basic parameters (current, voltage, temperature and optical power) are shown on an alphanumeric LCD display with the driver SPLC780. Core of this project is the laser driver MLD203CHB. Control is realized by buttons, which are setting the value of digital potenciometre, which is connected to the reference. Everything is controlled by the microcontroller ATMGEA328P. Temperature is measured with the analog sensor TMP36. Cooling of the laser diode is implemented by a peltier module controlled by the microcontroller.
Description
Citation
KRÁL, V. Kontrolér pro laserovou diodu s možností analogové modulace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Povalač, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Sobota, Dr. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušení komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO