Koexistence systémů DVB-T2 a LTE v pásmu 800 MHz

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá zkoumáním a vyhodnocením koexistenčních scénářů, které mohou nastat mezi systémy DVB-T2 a LTE v UHF pásmu 800 MHz. Oba systémy DVB-T2 a LTE jsou stručně popsány a jsou definované jejich společná frekvenční pásma. Pro měření, analýzu a vyhodnocení scénářů souběžného vysílání DVB-T2 a LTE je navrženo a realizováno vhodné laboratorní pracoviště. Tyto systémy pracují v sousedních nebo dokonce shodných frekvenčních pásmech. Zde dochází ke koexistenci těchto systému a ke vzniku řady kritických scénářů.
This bachelor thesis deals with the study and evaluation of coexistence scenarios which can occur between DVB-T2 and LTE systems in the UHF band 800 MHz Both DVB-T2 and LTE systems are briefly described, and their common frequency bands are defined. An appropriate laboratory workplace is proposed and realized for the measurement, analysis and evaluation of the DVB-T2 and LTE coexistence scenarios. These systems work in adjacent or even in the same frequency bands. Thereby these systems can coexist, and different coexistence scenarios can occur.
Description
Citation
WALACH, D. Koexistence systémů DVB-T2 a LTE v pásmu 800 MHz [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Drexler, Ph.D. (člen) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) prof. Ing. Pavol Galajda, CSc. (člen) Ing. Karel Ulovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na otázky oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Student s chybami odpovídá na otázku oponenta. Dotazy členů komise: Prof. Brančík: Zajímali jste se koexistenci i jiných systémů s DVB-T2? Student detailně popisuje i jiné systémy jako LTE, UMTS a jejich parametry. Doc. Frýza: Co je to koexistence? Student popisuje tři typy koexistence a správně popisuje princip koexistence. A taktéž popisuje používané modulace u systému DVB-T2.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO