Řízení a monitorování parametrů pro mikrofluidní systémy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o konstrukci mikrofluidního systému pro mikroskopování. Teoretické část se věnuje světlu, jeho vlastnostem a optické spektrální analýze popsané několika metodami. Je zmíněno využití vývojové platformy Arduino s bezdrátovým přenosem dat pro vizualizaci v mobilní aplikaci. Též je zmíněno, jakými metodami je měřeno pH látek. Praktická část se věnuje samotné konstrukci mikrofluidního systému s využitím Arduina, chytrého mobilního telefonu a vyvinuté aplikace zahrnující řízení průtoku kapaliny a vizualizaci měřených veličin.
This thesis discusses the construction of Microfluidic systems for a microscope. The theoretical part of this thesis deals with light, light’s behaviour and optical spectral analysis in some methods are discussed. Also, the use of the development platform Arduino with wireless data transfer for data visualization is mentioned. Methods for measuring pH are mentioned as well. The practical part is dedicated to the construction of the Microfluidic system with the use of Arduino, smart mobile devices and a developed mobile application including controlling liquid flow with the measured data visualization.
Description
Citation
MELOUN, J. Řízení a monitorování parametrů pro mikrofluidní systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Černý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (člen) Ing. Oto Janoušek, Ph.D. (člen) Mgr. Erik Staffa, Ph.D. (člen) MUDr. Jaromír Gumulec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Mgr. Staffa položil otázku, proč byla měřena teplota? Mělo by smysl udržovat stálou teplotu? Ing. Janoušek položil otázku, uvažoval jste spektrální vlastnosti diod? Byly vyhodnoceny spektrální vlastnosti fotodiody? Jak jsou zapojeny odpory na obrázku v prezentaci? Jaký je rozdíl mezi HC-05 a HC-06? Jak je řešený napájecí proud, který je vyšší než lze použít na vstupu Arduina? Doc. Černý položil otázku, proč byla práce realizována na nepájivém poli? Jak funguje firmware? S jakou přesností je měřena teplota? Je možné dosáhnout přesnosti na dvě desetinná místa? Ing. Mézl položil otázku, v jakých bodech byl měřen průtok u grafu v prezentaci? Je řešena fixace vzorku vůči polohám diod? Ovlivňuje okolní světlo měření? Student neobhájil bakalářskou práci. Komise shledala zásadní formální a odborné nedostatky v odevzdané bakalářské práci.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO