Návrh regulátoru pro větrnou turbínu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá regulací nabíjení olověných akumulátorů pomocí větrné turbíny o výkonu 300 W. Práce je rozdělená do čtyř částí. První se zabývá problematikou regulátorů nabíjení olověných baterií a definicí regulátoru pro větrnou turbínu s PMSG, včetně popisu prvků regulované soustavy. Druhá část se zabývá měřením na regulované soustavě. Třetí popisuje návrh, algoritmizaci a programování regulátoru a poslední konstrukci a testování sestrojeného regulátoru.
The bachelor thesis deals with charge control of a lead acid battery driven by 300 W wind turbine. The thesis is divided into four parts. First deals with the issue of lead battery charge controllers and the definition of a regulator for a wind turbine with permanent magnet synchronous generator, including a description of the regulated system elements. The second part deals with measurments done on the given system. Third part describes the design, algorithms and regulator programming and the last part describes construction and testing of a built-in controller.
Description
Citation
KOWALCZYK, W. Návrh regulátoru pro větrnou turbínu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) Ing. Jan Bárta, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Jan Martiš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-07
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma Návrh regulátoru pro větrnou turbínu. V prezentaci popsal jednotlivé typy regulátorů. Dále změřil provozní charakteristiky daného generátoru. Navrhl kompletní řešení regulátoru pro dobíjení olověného akumulátoru. Předvedl praktickou ukázku celého zařízení. Odpovědi na otázky oponenta měl připraveny, komise vytkla technické řešení paralelního regulátoru. Jinak zodpověděl beze zbytku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO