DC/DC měnič pro záložní zdroje se superkapacitory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a realizací DC/DC měniče se superkondenzátory, který pracuje s vstupním napětím 36 V ze zdroje napájení, následně ukládá energii do superkondenzátorů s maximálním napětím 5,6 V a dále zvyšuje napětí na výstup na 36 V. Řízení zdroje je realizováno mikroprocesorem Atmel.
In this project is described a design realisation of DC/DC converter using supercapacitors, input voltage 36 V from power supply, which is converted to 5.6 V and stored to the supercapacitors and then converted back up to 36 V. This convertor is controlled by Atmel.
Description
Citation
FRIDRICH, J. DC/DC měnič pro záložní zdroje se superkapacitory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student představil komisi svou bakalářskou práci. Student prezentoval sebejistě. Na konci své práce student zodpověděl otázky položené oponentem práce. Komise se dotázala studenta na otázky týkající se jeho práce, na které student dokázal odpovědět. Následovala diskuze s členy komise o práci studenta. Student odpovídal velmi svižně a sebevědomě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO