Problematika měření a vyhodnocení přechodového odporu v elektrotechnické praxi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je seznámení s prováděním revizí na elektrických instalacích a zařízeních, seznámení s problematikou přechodového odporu a s měřením přechodového odporu v elektrotechnické praxi. V první části práce jsou popsány jednotlivé druhy revizí, postup při provádění revizí a metodika, kterou je nutné během revize dodržovat. Druhá část práce je věnována přechodovému odporu. Jsou zde uvedeny faktory ovlivňující velikost přechodového odporu, metody využívané pro určení velikosti přechodového odporu a praktická ukázka měření přechodového odporu.
The aim of the Bachelor Thesis is to introduce the revisions to electrical wirings and equipment, to get familiarized with the problems of transient resistance and with measurement of transient resistance in electrical engineering. The first part of the Thesis describes various types of revisions, the procedure to carry out revisions and the methodology that must be followed during the revision. The second part is dedicated to transient resistance. It mentions factors which influence the magnitude of transient resistance, methods used to determine the magnitude of transient resistance and a practical demonstration of a transient resistance measurement.
Description
Citation
ŠTĚPANOVSKÝ, L. Problematika měření a vyhodnocení přechodového odporu v elektrotechnické praxi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Holoubek (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací na téma: Problematika měření a vyhodnocení přechodového odporu v elektrotechnické praxi. Předseda komise doc. Ing. Drápela, Ph.D. přečetl posudky vedoucího i oponenta. Student odpověděl na otázky oponenta práce. Předseda komise položil doplňující otázku na testovací proud u měřících přístrojů použitých v práci v porovnání s poruchovým proudem, který se může na zařízení vyskytnout. Student otázku plně zodpověděl. Ing. Holoubek položil otázku na měřený rozváděč a způsob připojení měřících přístrojů ke zkoumaným objektům.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO