Metody dekódování stromových kódů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá využitím poznatků z oblasti kanálového kódování dat a zaměřuje se na možnosti dekódování stromových kódů. Popisuje několik způsobů dekódování a zjišťuje jejich výhody či nevýhody. V problematice stromových kódů je nutné znát základy teorie informace, způsoby vytváření kódů a definice kodérů. V práci jsou popsány kritéria výběru dekódovací metody a je uveden nástin jejich hodnocení vzhledem k požadavkům kladeným na protichybový kódový systém. Je vypracován návrh dekodéru pomocí vybrané metody na základě uvedených kritérií. Součástí práce je implementace dekodéru v simulačním prostředí Matlab Simulink. Funkce dekodéru je ověřena odsimulováním modelu protichybového kódového systému.
This thesis deals with applying knowledge of data channel coding and concerns about possibilities of tree codes decoding. It describes several decoding methods and inquires their ins and outs. Basic knowledge of theory of information is necessary, it is presumed that reader is familiar with convolutional codes and coder definitions. Criterions for choosing decoding method are introduced and lightely described. A decoder is designed using method choosed by denoted criterions. Implementation of the decoder, using Matlab Simulink enviroment, has taken part in the thesis. Function of the decoder is verified in simulation.
Description
Citation
ZAMAZAL, Z. Metody dekódování stromových kódů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Němec, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Grepl (člen) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO