Sběr dat pomocí bezdrátové technologie ZigBee

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá komunikačním standardem IEEE 802.15.4, bezdrátovou technologií ZigBee a zaměřuje se na její použití v oblasti hromadného sběru dat a telemetrie. Teoretickou část tvoří kapitoly popisující standard IEEE 802.15.4 a technologii ZigBee a kapitoly popisující návrh komunikační jednotky z pohledu obvodového řešení a implementaci firmwaru. Praktická část se týká samotné realizace komunikační jednotky pro sběr dat z měřícího přístroje. Je založená na popsaném řešení. Dále řeší návrh kostry systému v kterém by byla použita technologie ZigBee.
This bachelor study deals with communication standard IEEE 802.15.4, wireless technology ZigBee and describes its using in collective data collection area and telemetry. Teoretical part is formed by some chapters which detailing standard IEEE 802.15.4 and ZigBee technology and some chapters which detailing communication unit design from look peripheral solving and implementation firmware. Practical part have to do with itself realization communication unit for data gathering from measuring devices. It is based on circumscribed solving. Further smoothing - out proposal frame system in which the would be used technology ZigBee.
Description
Citation
TEPLAN, M. Sběr dat pomocí bezdrátové technologie ZigBee [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Andrej Lúč, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Pavelka (člen) Ing. Vojtěch Stejskal, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Cvrk, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
- kolik prvků může komunikovat v piko síti v Zigbee technologii? - jaké jsou nevýhody využití ISM pásma? - realizoval jste i návrh plošného spoje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO