Studium dielektrické relaxace v základních materiálech DPS a v izolacích kabelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce studuje relaxační polarizace v některých dielektrických částech testeru UNISPOT S40 firmy UNITES Systems a.s. Relaxační polarizace v základních materiálech desek plošných spojů a v izolacích kabelů testeru jsou totiž příčinou nežádoucího zpomalení několika testovacích kroků. Relaxační vlastnosti vybraných základních materiálů DPS a vybraných kabelů jsou zkoumány metodou dielektrické relaxační spektroskopie ve frekvenční oblasti a metodou měření polarizačního respektive depolarizačního proudu.
This study investigates relaxation polarization in some dielectric components of tester UNISPOT S40 developed by company UNITES Systems a.s. Relaxation polarization in the PCB substrates and in tester’s cable insulation causes undesirable deceleration of some test steps. Relaxation polarization in selected PCB substrates and various cables are examined by method of dielectric relaxation spectroscopy in the frequency domain and by measurement of polarization or depolarization current.
Description
Citation
JEŽÍK, J. Studium dielektrické relaxace v základních materiálech DPS a v izolacích kabelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student Bc. Jan Ježík seznámil komisi se svoji diplomovou prací na téma: Studium dielektrické relaxace v základních materiálech DPS a v izolacích kabelů Odpověděl na otázky oponenta - 1. Jsou studované kapacitní jevy lineární či nelineární? 2. Jaký je vztah mezi proudem a napětím i(u) u lineárního a u nelineárního kapacitoru ? Dále proběhla krátká rozprava k tématu diplomové práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO