Databáze a generování testovacích otázek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je vytvoření databáze testovacích otázek a jejich generování. Je rozdělená na teoretickou a praktickou část. V teoretické jsou popsané nástroje se zaměřením na tvorbu databází jazyku HTML, PHP a databázový server MySQL. Praktická část obsahuje vytvořenou aplikaci a zpracování. Jazyk PHP podporuje programování na základě modulárního paradigmatu - to znamená, že každý vytvořený modul má svoji úlohu. Aplikace obsahuje modul zabezpečující přihlášení a výběr dalšího modulu na základě role uživatele, kterými jsou role učitel a student. Interakci s uživatelem zabezpečují funkce tvořící příslušný HMTL kód a funkce zabezpečující práci s databázemi, ke kterým patří generování testovacích otázek. Jako generátor pseudonáhodných čísel je použitý algoritmus „Mersenne twister“.
Purpose of the following bachelor thesis is to describe tools with focus on creating databases, HTML language, PHP and database server MySQL and creating practical demonstration with interaction those tools by development application which enables generating test questions. There is PHP language, sending of data between PHP scripts, creating and working with forms, relational databases, database system SQL and of course interaction of language PHP and MySQL describe in chapters. The last chapter deals with practical part of this thesis, with application generating test questions providing possibilities in relation with kind of log on user.
Description
Citation
REJKO, P. Databáze a generování testovacích otázek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Martin Vondra, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Vlach, Ph.D. (člen) Ing. Martin Plšek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Ze závěru práce vyplývá, že uživatel aplikace může být buď v roli administrátora se všemi právy, nebo v roli studenta s právy silně omezenými. Jak by se dal celý systém upravit, aby administrátor mohl jednotlivá práva jiným uživatelům udělovat dle uvážení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO