Sídlo firmy Dlabaja a.s.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Projektová dokumentace, zpracovávána v rámci diplomové práce, řeší novostavbu administrativní budovy stavební firmy v obci Lukov u Moravských Budějovic. Budova je vyhotovena tradiční zděnou technologií z cihelných tvarovek therm tl. 50 cm, bez zateplení, stropy jsou železobetonové, střecha plochá, vegetační. Vegetační je také část fasády objektu, která zároveň slouží jako kořenová čistírna. Filozofií celého návrhu je vytvořit kvalitní pracovní prostředí pro zaměstnance stavební firmy, příjemné prostředí pro zákazníky a co možná nejlépe vyřešit environmentální stopu objektu. Objekt je řešen jako moderní kancelářská budova, s prostory pro volnočasové aktivity zaměstnanců a jejich návštěv, s ohledem k odpovědnému přístupu k rozvojové průmyslové lokalitě a okolní přírodě. Budova efektivně hospodaří s pitnou, dešťovou i odpadní vodou, obálka budovy a jednotlivé konstrukce jsou řešeny tak, aby celý objekt byl co nejméně energeticky náročný a nečerpal neodpovědně svojí podstatou přírodní zdroje, v množství větším, než je třeba.
The project documentation, processed in the framework of the diploma thesis, solves the new building of the administrative building of the building company in the village Lukov u Moravských Budějovic. The building is made of traditional brick technology therm tl. 50 cm, without insulation, ceilings are reinforced concrete, flat roof, vegetation. Vegetation is also part of the facade of the building, which at the same time serves as a root cleaner. The philosophy of the whole design is to create a high-quality working environment for building company employees, a pleasant environment for customers and to best solve the environmental footprint of the building. The building is designed as a modern office building, with space for leisure activities of staff and their visits, taking into account the responsible approach to the development industrial site and the surrounding nature. The building efficiently manages potable, rain and wastewater, the envelope of the building, and the individual structures are designed to make the entire building as energy-consuming as possible, and do not pump irreparably by nature its natural resources in a larger quantity than necessary.
Description
Citation
DLABAJA, A. Sídlo firmy Dlabaja a.s. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Šárka Šilarová, CSc. - předseda, prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. Lukáš Janda - tajemník, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Yvetta Diaz - člen, Ing. Jan Perla - člen, Ing. Pavel Příborský - člen
Date of acceptance
2019-01-29
Defence
Student Dlabaja Adam seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Sídlo firmy Dlabaja a.s.~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO