Návrh jízdního kola pro městský provoz

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vozidly, která jsou poháněná lidskou silou, konkrétně návrhem rámu cyklistického kola určeného pro městský provoz. Součástí práce je část, která popisuje historický vývoj cyklistických kol, a dále přehled jednotlivých koncepcí kol se zaměřením na jejich výhody a nevýhody.
This diploma thesis deals with vehicles that are driven by human power, namely the design of a bicycle frame intended for city traffic. Part of the work is a section that describes the historical development of cycling bikes, as well as an overview of individual bicycle conceptions, focusing on their advantages and disadvantages
Description
Citation
SUNEK, O. Návrh jízdního kola pro městský provoz [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Marek Bačovský (člen) Ing. Marek Slovák (člen) Ing. František Zapletal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student seznámil zkušební komisi s náplní a výsledky své diplomové práce. Následně zodpověděl otázky oponenta. V další části student zodpověděl následující otázky členů zkušební komise. 1) Jaký se předpokládá potenciál pro rozšíření elektrokol? 2) V čem spočívá přínos navržené konstrukce ve srovnání s konkurenčními výrobky? 3) Jaké by byly další možnosti pro zvýšení tuhosti rámu? 4) Jaké jsou možnosti výroby presentovaného vozidla? 5) Jak bylo simulováno zatížení od brzdných účinků? 6) Na základě čeho bylo stanoveno zatížení od šlapání?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO