Dvoukomorový roštový kotel pro spalování digestátu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vlastnostmi digestátu při spalování, návrhem konstrukčního řešení kotle pro spalování digestátu a experimentálním ověřením parametrů kotle. První kapitola se zabývá vlastnostmi digestátu jako paliva. Na ni navazuje kapitola zabývající se dosavadními naměřenými výsledky na podobném kotli. Poté následuje stechiometrický výpočet kotle pro digestát. Další kapitola je věnována modelům spalovací komory. Na tuto kapitolu navazuje kapitola s experimentálním ověřením modelů komory a ladění spalovacího procesu. Poslední kapitola obsahuje návrh konstrukčních a provozních opatření.
This master thesis deals with the properties of digestate in combustion, design of construction solution of digestate boiler and experimental verification of boiler parameters. The first chapter deals with the properties of digestate as a fuel. It is followed by a chapter dealing with the existing measured results on a similar boiler. This is followed by a stoichiometric calculation of the digestate boiler. The next chapter is devoted to combustion chamber models. This chapter is followed by a chapter with experimental verification of chamber models and combustion process tuning. The last chapter contains design of construction and operational measures.
Description
Citation
KREJČIŘÍK, J. Dvoukomorový roštový kotel pro spalování digestátu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Noskievič, CSc. (člen) prof. Ing. František Hrdlička, CSc. (člen) Ing. Petr Zeman (člen) doc. Ing. Jan Hrdlička, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Křemínský (člen) Ing. Mirko Hudeček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student odprezentoval obsah své diplomové práce. Otázky oponenta byly zodpovězeny. V průběhu rozpravy byly položeny tyto doplňující otázky: Jaký je vliv sloučenin obsahující hořčík na vlastnosti digestátu? Jak by bylo možné určit účinnost u předmětných kotlů? Jak je možné určit ztrátu mechanickým nedopalem? Jaký je potup při určování komínové ztráty? Jak stanovujeme emise oxidů dusíku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO