Zkušební stanoviště pro palivové vstřikovací jednotky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na konstrukční řešení zkušebního stanoviště pro sdružené vstřikovací jednotky použité v motorech Iveco Trakker. Pomocí vhodných úprav však může sloužit pro testování široké škály sdružených vstřikovacích jednotek. Simulace výpočtového modelu byla provedena v programu GT Suite. Pevnostní analýza napjatosti byla proveden v softwaru Ansys Workbench 18.1.
Master’s thesis is focused on construction of testing stand for unit injector system mounted in Iveco Trakker engines. Testing stand can be with appropriate changes used for testing wide variates of unit injector systems. Simulation of computational model was computed in GT Suite software. Stress strength analysis was computed in Ansys Workbench 18.1 software.
Description
Citation
RYTINA, M. Zkušební stanoviště pro palivové vstřikovací jednotky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen) Ing. Jan Klimeš (člen) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Novosad (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Študent zoznámil skúšobnú komisiu s náplňou a výsledkami svojej záverečnej práce. Následne na to zodpovedal otázky oponenta. Ďalej odpovedal na dotazy od jednotlivých členov komisie: - Corriolisové prietokomery – meranie prietoku paliva v teréne, ovplyvnenie. Vplyv teploty kvapaliny na rýchlosť prúdenia? - Dotaz na meranie rýchlosti zvuku a tlaku v komore. - Vstrekovací tlak v združenej vstrekovacej jednotke. Aká združená jednotka bola použitá v koncepte? - Kontrola kontaktu na vačke. Bolo predpokladané mazivo medzi vačkou a zdvihátkom vo výpočtovom modeli? - Boli súčasti testované na statické zaťaženie? Aké zaťaženie vstupovalo do výpočtu? - Kontaktná úloha – aký typ kontaktov boli použité v modeli?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO