Nová hybridní jednovodičová sběrnice pro mikroelektronické systémy

Abstract
Práce je zaměřena na výzkum a vývoj nové hybridní jednovodičové sběrnice se speciálním užitím umožňující mikroelektronickou integraci. Sběrnice, její fyzická vrstva a její protokol byly vyvinuty na základě aplikovaného výzkumu za účelem splnění komplexních požadavků nové skupiny aplikací. Tyto požadavky jsou kladeny především na robustnost sběrnice a její odolnost proti rušení a práci v reálných provozních podmínkách. Součástí práce je popis stávajících řešení jednovodičových sběrnic, vymezení se vůči těmto řešením a stanovení cílů pro výzkum nové sběrnice. Dále je proveden návrh protokolu a provozních parametrů sběrnice pracující v nízkopříkonovém i ve výkonovém režimu. V závěru se práce zabývá praktickým ověřením navrženého řešení a je zde rovněž naznačena perspektiva navazujícího výzkumu v této oblasti.
The thesis is focused on the research and development of a new hybrid one-wire bus with special use enabling microelectronic integration. The bus, its physical layer and protocol have been developed based on applied research to meet the complex requirements of a new application group. These requirements are especially laid on the bus robustness and its immunity to interference and to work under real operating conditions. Part of the thesis is a description of existing solutions of one-wire buses, definition of current solutions and setting of goals for research of the new bus. Further are made the design of protocol and operating parameters of the bus operating in low power and power mode. In conclusion, the thesis deals with the practical verification of the proposed solution and there is also suggested a perspective of follow-up research in this area.
Description
Citation
LEVEK, V. Nová hybridní jednovodičová sběrnice pro mikroelektronické systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. - oponent (člen) prof. RNDr. Vladislav Navrátil, CSc. (člen) prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (člen) Ing. Josef Bajer, Ph.D. - oponent (člen) doc. Ing. Vladimír Kolařík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-04-03
Defence
Předložená doktorská práce se zabývá výzkumem a návrhem nové hybridní jednovodičové sběrnice. Práce vychází z nové originální analýzy fyzické vrstvy sběrnice a na tomto základě přináší nové původní obvodové řešení, které je vhodné pro mikroelektronickou realizaci. Požadované vlastnosti byly ověřeny praktickou realizací.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO