Aplikace síťového připojení měřicích přístrojů v technické diagnostice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předložená práce pojednává o možnostech využití síťového připojení přístrojů v měřicí technice od společnosti Agilent. Předmětem práce je teoretický popis jednotlivých způsobů připojení měřicích přístrojů do počítačové sítě a jejich využití v laboratorní výuce. Praktická činnost je zaměřena na tvorbu automatizovaných obslužných programů pro vybrané laboratorní úlohy v diagnostice elektrotechnických materiálů v softwaru Agilent VEE Pro. Součástí práce je detailní popis laboratorních úloh z pohledu nastavení a ovládání základních parametrů vytvořených aplikací. Postupy instalací a nastavení potřebných softwarových a hardwarových komunikačních nástrojů jsou shrnuty v příručce "Jak zvládnout vzdálené připojení měřicích přístrojů přes Internet."
This labor discusses with the possibilities of using a network connection devices in measurement technology from Agilent. It deals with the theoretical description of the different ways of measuring devices connected to computer networks and their use in laboratory teaching. Practical work is focused on creating automated utilities for selected tasks in the laboratory diagnosis of electrical materials in the software Agilent VEE Pro. The work is a detailed description of the labs in terms of setting and controlling the basic parameters created by the application. Installation and configuration of software and hardware communication tools are summarized in the brochure "How to handle a remote connection of measuring instruments over the Internet."
Description
Citation
GŐTZ, L. Aplikace síťového připojení měřicích přístrojů v technické diagnostice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Jirák, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Proč se při měření C-V charakteristik rozsvěcuje žárovka?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO